UITBREIDING WOONHUIS BAKERMANS, DRONTEN [1-3]

Plaats
DRONTEN

Ontwerp
2011

Gereed
2013

Projectteam
ir. W.T.G. van Winsen




Beschrijving

Aan de Lunaweg in Dronten zijn de werkzaamheden aan de uitbreiding van een voormalige domineeswoning afgerond. Losstaand van de bestaande woning, alleen verbonden door een glazen corridor, is een werk- en tuinkamer gerealiseerd. Aansluitend, onder een grote luifel, vormt een hardhouten terras de overgang naar de nieuwe vijver. De uitbreiding is opgebouwd uit een draagconstructie van staal, voorzien van een houten dak. De gevel is geheel van glas en bestaat uit een vliesgevelconstructie en Linit glazen U-elementen. De vloerafwerking van de nieuwbouw en de bestaande woonkamer is van betonstuc, evenals de wandafwerking van de open haard. De plafonds zijn voorzien van al dan niet geperforeerde Berken-multiplex panelen, die van binnen naar buiten doorlopen.