UITBREIDING WOONHUIS VAN HAMEL, AMERSFOORT [2-2]

Plaats
Amersfoort

Ontwerp
2010

Gereed
2011

Projectteam
ir. Willem van Winsen
Youp Speckens




Beschrijving
Het woonhuis is de helft van een dubbel landhuis uit 1915. In 2001 is de woning uitgebreid met een achterhuis in een afwijkende vormgeving. De bestaande plattegrond van het voorhuis kende een zeer kleine woonkamer aan de straatzijde. De hierachter gelegen vertrekken waren, door het tot lage hoogte doorlopende dakvlak vrijwel verstoken van daglichttoetreding. De kleine bovenverdieping was in een slechte bouwkundige staat. Wij hebben deze bestaande situatie getransformeerd tot een licht, open en ruimtelijk spannend woonhuis. Het bestaande dak werd vervangen waarbij de helling van het zijdak werd aangepast aan het dak van het achterhuis. Tussen het voor- en achterhuis is een smalle glazen dakopbouw aangebracht als intermediair en bovendien is een deel van de verdiepingsvloer hier weggenomen, waardoor zonlicht nu ook tot diep in het voorhuis kan doordringen. De uitbreiding is uitgevoerd door Bouwbedrijf Bart Boeve uit Bunschoten.