VERBOUWING GEERARS COMMUNICATIE, AMERSFOORT

Plaats
Amersfoort

Ontwerp
2000

Gereed
2000

Projectteam
ir. Willem van Winsen




Beschrijving

Dit herenhuis uit 1900 is in drie fasen getransformeerd tot een moderne kantoorvilla voor een reclamebureau.

De belangrijkste ingreep in de eerste fase was het verplaatsen van de tegen de buitengevel liggende trappen, zodat de zijgevel opengemaakt kon worden en daglichttoetreding vanaf die zijde mogelijk werd. Ook de bestaande voordeurpui werd verwijderd waardoor een open hoek ontstond. In de ontstane sparing werd, onafhankelijk van de bestaande structuren een rondlopende wand van glazen bouwstenen in een staalconstructie geplaatst. Deze wand leidt bezoekers naar de centraal gelegen receptiebalie.

In de tweede fase is er in de kapconstructie een extra vloer gehangen om meer werkplekken mogelijk te maken. Door het plaatsen van een groot daklicht boven het trappenhuis en extra kozijnen in de zijgevel dringt daglicht tot diep in het gebouw door. Op de eerste verdieping is een glazen vloer aangebracht.

Tijdens de laatste fase zijn de kantoorruimten op de eerste verdieping gerenoveerd. Glazen puien aan de trappen-huiszijde maken dat ook deze ruimten een functionele eenheid zijn gaan vormen met de rest van het gebouw.