UITBREIDING WOONHUIS VAN ARKEL, AMERSFOORT

Plaats
Amersfoort

Ontwerp
2002

Gereed
2003

Projectteam
ir. Willem van Winsen

Cagada Serdar




Beschrijving

Deze bestaande hoekwoning is onderdeel van een bouwblok met vier woningen. Aan de westzijde, op een moeilijk driehoekig grondstuk, is een bouwmassa toegevoegd met een keuken, opslagruimte en fietsen-/tuinberging. Door de nieuwe keuken te situeren aan de zuidzijde op de grens met de buren en de fietsenberging direct aan de straat ontstond een intieme buitenruimte. De twee bouwdelen zijn met elkaar verbonden door middel van een staalconstructie. Tezamen met de doorlopende houten zijwand ontstaat één samenhangend gebouw waardoor de beslotenheid van de patio wordt vergroot.

De buitenzijde van de perifere wand op de erfgrens is uitgevoerd in onbehandeld Western Red Cedar. De patiozijde is wit geschilderd. In combinatie met het terracottakleurige pleisterwerk van het keuken-bouwdeel ontstaat een enigszins mediterrane sfeer. Deze laatste kleur is afgeleid van het pannendak.